Goedkoopste kerstboom weer bij Hornbach

Kerstbomen verkoop
Bij een aantal bouwmarkten en tuincentra is de kerstbomenverkoop al bijna 2 weken bezig. Weer iets vroeger dan de vorige jaren. Tot 2 jaar geleden begon de verkoop van kerstbomen pas de eerste dag of het weekend na Sinterklaas. De laatste jaren zie je dit steeds meer verschuiven naar begin december en dit jaar dus zelfs eind november.
Op de eerste dagen na Sinterklaas blijft het wel altijd het drukst. Een groot deel van de mensen die voor Sinterklaas al een boom gekocht heeft, zal deze waarschijnlijk pas op of na 6 december op tuigen.

De beste aanbiedingen

Als je één van deze dagen op jacht gaat naar een mooie kerstboom, waar kan je dan het beste naar toe?
Speciaal voor deze drukste tijd maakten wij een verkort overzicht met de beste deals. Eerst bekijken we waar de beste prijs voor een kerstboom te krijgen is.
Gezien de populariteit van de Nordmann, bekijken we ook specifiek voor dit type boom de beste prijs. Hiervoor hebben wij een onderverdeling gemaakt in 3 formaten.
Tot slot gaan we op zoek naar de best locatie waar je zelf je kerstboom kan zagen.

Voor bepalen van de beste aanbieding zijn we uitgegaan van prijzen die vandaag en dit weekend (nog) geldig zijn en geen speciale voorwaarden hebben. Om deze reden zijn de volgende aanbieding voor normale prijs berekend:

– De aanbieding van IKEA waarbij de boom slechts €1,- kost, heeft als speciale voorwaarde dat je €20,- betaalt en daarvoor een boom en een waardebon van 19,- krijgt. Aangezien de bon alleen tussen 6 en 26 januari 2014 gebruikt kan worden, telt deze in de vergelijking als €20,-

– De aanbieding van Makro waarbij de bomen €3,36 en €5,25 kosten. Er gelden echter meerdere voorwaarden; ten eerste moet je een Makro pas hebben. Ten tweede betaal je ook hier de volle prijs, waarna je een een waardebon van respectievelijk €16,99 of €24,99 krijgt. Deze bon kan alleen tussen 2 en 31 januari 2014 gebruikt kan worden. Bovendien geldt sinds dit jaar ook een minimum uitgave van €75,- exclusief btw.

– De aanbieding van Intratuin waarbij je €20,- korting krijgt op een kerstboom van €24,95 of meer. Ook hier betaal je de volle prijs en krijg je een waardebon ter waarde van €20,-. Aangezien de bon alleen tussen 9 en 22 december 2013 gebruikt kan worden, tellen ook de kerstbomen van Intratuin voor de volle prijs.

– De kortingsacties van Praxis en Albert Heijn waarbij je korting krijgt met je Airmiles, werkt alleen als je voldoende Airmiles hebt gespaard. Dit zal lang niet voor iedereen gelden, waardoor ook deze voor de normale prijs worden meegenomen.

De complete vergelijking is gebaseerd op ons overzicht van 96 prijzen.

De goedkoopste kerstboom van Nederland

Hornbach_logoDe prijzen van de kerstbomen zijn dit jaar nauwelijks veranderd. Ook de prijs van de winnaar van de afgelopen 2 jaar is niet veranderd. Voor het bepalen van de beste prijs, gaan we op zoek naar een boom die voldoet aan de gemiddelde lengte van 1,75 meter. Verder is het belangrijk dat de aanbieding op meerdere plekken in Nederland te krijgen is, dus niet bij de lokale kerstboomhandelaar.
De beste aanbieding vonden wij, voor de derde keer op een rij bij Hornbach. Daar betaal je voor een fijnspar kerstboom van 150 tot 200 cm slechts €9,99. Goed om te zien, dat in een tijd dat alles duurder wordt, Hornbach zonder speciale voorwaarden gewoon dezelfde prijs blijft hanteren!

Nordmann

De Nordmannspar is de populairste kerstboom van de laatste jaren. Mede dankzij het beperkte naaldverlies is deze boom in steeds meer huizen te vinden met kerstmis. De bomen hebben vrij lang nodig om een gemiddelde lengte van 175 cm te bereiken, namelijk 8 tot 10 jaar. Hierdoor zijn de bomen ook vrij prijzig. Net als de afgelopen 2 jaar is de gemiddelde prijs van een Nordmann €28,-, als we daar de prijzen van online winkels bij doen is dat zelfs €35,-.
Omdat iedereen zijn eigen voorkeur heeft qua hoogte, hebben we de Nordmannen in de 3 verschillende maten gescheiden.

  • Klein (100 – 150 cm)
    Ook in deze categorie is er een winnaar die al 3 jaar op de eerste plek staat. De beste prijs voor een kleine Nordmann is te krijgen bij Gamma. Daar betaal je €13,95 voor een boom die tussen de 125 en 150 cm is. Ondanks dat de boom €1,- duurder is dan vorig jaar, blijft het de beste aanbieding.
  • Gemiddeld (150 – 200 cm)
    Dit is de meest verkochte maat. De beste prijs vonden wij bij Aldi, waar je voor een Nordmann van 150-180 cm slechts €12,99 betaald. De prijs ligt €15,- onder het gemiddelde. Vorig jaar had de Aldi dezelfde Nordmann kerstbomen, toen waren ze echter €17,99 per stuk.
  • Groot (200 – 250 cm)
    Bij de grote bomen, wint net als vorig jaar Praxis. Een Nordmann van 200 tot 225 cm kost daar €29,95, dezelfde prijs als vorig jaar.

Zelf zagen

Tot slot de categorie die steeds populairder wordt; het zelf zagen van een kerstboom. Vooral volgende week zaterdag (14 december) is het mogelijk om zelf je boom om te kappen, zagen of uit te graven. Wij bekeken in totaal 8 locaties waar je zelf aan de gang kan.
De goedkoopste locatie is Vieland, daar is het namelijk gratis. Voor veel mensen zal dit echter toch te ver zijn. De gemiddelde prijs van het zelf zagen is €8,-, je kan in ons overzicht zelf kijken, welke locatie het dichtst in de buurt is.