Kerstperiode in Amerika aangebroken

Hier is het 5 december, Sinterklaasavond. In de Verenigde Staten is het aftellen naar Kerst al begonnen met de onthulling van twee belangrijke symbolen van Kerstmis. Het ontsteken van de kerstboom op Rockefeller Plaza in New York en ook het witte Huis laat zich niet onbetuigd. Overal staan Kerstbomen en versieringen.
Leona Lewis, Kelly Clarkson, Mary J. Blige en Jewel traden woensdagavond op terwijl de lichtjes van de beroemde kerstboom bij het Rockefeller Center in New York werden aangestoken. De sterren zongen kerstliedjes tijdens het evenement dat werd geleid door burgemeester Michael Bloomberg.

“Het was zo leuk daar op te treden”, twitterde Leona Lewis na afloop. Ook Kelly Clarkson was enthousiast op Twitter: “Het is alweer kerst, mensen.”

Met ruim 50.000 lampjes is de grote kerstboom wereldwijd beroemd en het aansteken is sinds 1933 jaarlijks een drukbezocht spektakel. De boom van 23 meter hoog blijft nog tot 7 januari staan en wordt tot die tijd door naar verwachting 175.000 mensen bezocht.

Nog een kleine maand en dan is het Kerst. In het Witte Huis in Washington verwelkomt Michelle Obama samen met haar dochters Sasha en Malia de kerstboom.

Bron: NOS en De Stentor