Zelf kerstboom uitzoeken en kappen in bos in Winterberg

Kerstboom zagen Winterberg

Een met de mooiste versieringen liefdevol opgetuigde kerstboom, brengt elk kind tot stralen. In de kamer brengt hij romantiek en onvervalste kerstsfeer. De voorpret op deze heerlijke dagen wordt nog groter, als je zelf in het winterse woud tussen al die duizenden bomen zelf je persoonlijke prachtexemplaar mag uitzoeken en omkappen. Hier, op het ‘Dak van Sauerland’, is de keus groot. De Vakantiewereld Winterberg roept op tot „de jacht op de kerstboom“ met een tweedaags arrangement vol belevenissen.

Met een stevige eenpansmaaltijd op de „Vader van de Sauerlandse bergen“ komen de hobbyhouthakkers eerst gezellig met elkaar op krachten voor hun missie. Samen met de boswachter gaan ze dan op pad naar het bewuste perceel. Daar is het een kwestie van zoeken naar de juiste boom. Vaak is het liefde op het eerste gezicht voor de eigen boom, tussen al het heerlijk naar hars ruikende verse groen.
Na zagen van de gekozen kerstboom helpt een flinke slok van het sterke kruidenbitter Astenfeuer de inwendige mens weer op te warmen. Daarna hebben de adventsgasten de gelegenheid met de SauerlandCard plus de attracties in de regio te ontdekken. Na een overnachting en een heerlijk ontbijt gaat het zondag weer huiswaarts; met geweldige indrukken en de allermooiste dennenboom op het dak van de auto.

Data
7 – 8 december 2013
14 – 15 december 2013
21 – 22 december 2013

Programma
Zaterdagochtend individuele reis naar het Sauerland (Winterberg)
13:00 uur: ontmoeting met maaltijd op de Kahler Asten
14:00 uur: kerstboom kappen met de boswachter
Overnachting / ontbijt, aansluitend terugreis

Arrangement
– 1 overnachting in 2-persoons kamer in de gewenste categorie (zaterdag op zondag)
– 1 huisgemaakte eenpansmaaltijd + drankje
– 1 Astenfeuer
– 1 kerstboom, zelf te kappen; (voor bomen vanaf 2 meter hoogte of speciale rassen (Nobilis, Nordmann) geldt een meerprijs die ter plekke moet worden voldaan)
– SauerlandCard

Prijs per persoon in 2-persoons kamer vanaf 64 euro.

Bron: Winterberg.de