Luxere kerstbomen dit jaar meer in trek

kerstboom_Praxis
Groter of luxer; dat is waar de Nederlandse consument dit jaar naar kijkt als het aankomt op het uitkiezen van een kerstboom.
Afgelopen zaterdag ging op veel plaatsen de kerstbomenverkoop van start en gingen er al duizenden bomen langs de kassa.
Uit de omzetcijfers van doe-het-zelf keten Praxis blijkt dat klanten het eerste weekend meer geld uitgeven aan een kerstboom in vergelijking met afgelopen jaren.
Uit een onderzoek, dat is Praxis hield onder een groep van meer dan 1.500 Nederlanders blijkt dat volgens 72 procent de decembermaand niet compleet is zonder kerstboom in huis.
“Zodra het 5 december is geweest gaan de meeste mensen direct aan de slag met Kerst”, zegt Frank Pruijn, Directeur Operations bij Praxis.

Bij het kopen van een kerstboom letten consumenten vooral op de volheid van de boom, de prijs en de vorm zo blijkt uit het consumentenonderzoek. Daarbij is de Nordmann is nog altijd de het populairst, vanwege de naaldvaste takken, vorm en kleur.

De meest verkochte maat kerstboom is tussen de 1,75 en 2,00 meter. Nederlanders tussen de 23 en 34 jaar en ‘alleenstaanden’ zijn van plan het hoogste bedrag uit te geven aan een kerstboom, gemiddeld iets meer dan 30 euro.

Bron: Telegraaf.nl