Nordmann kerstboom voor maar 1 euro bij Ikea

kerstboom 1 piekVoor het vijfde jaar op een rij alweer houdt IKEA in december 2015 een prachtige kerstbomenactie: een echte Nordmann kerstboom voor maar 1 euro. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald, besteedt Natuurmonumenten aan het onderhoud en herstel van 13 lokale natuurprojecten door heel Nederland. Vorig jaar bracht de actie ruim 74.373 euro op, het hoogste bedrag sinds de start van de actie 4 jaar geleden.

Hoe ziet de actie eruit?
De kerstbomen kosten 20 euro per stuk. Van elke kerstboom die IKEA verkoopt gaat 1 euro naar een natuurgebied van Natuurmonumenten. Dat is niet alles. Want elke koper van een kerstboom krijgt een cadeaupas* ter waarde van 19 euro. Zo heb je een kerstboom voor maar 1 piek. En je steunt de natuur met je aankoop! De actie loopt van 2 t/m 16 december** bij alle winkels van IKEA, zolang de voorraad strekt. Elke winkel spaart voor een ander natuurgebied in de regio.

Milieuvriendelijk geteeld
De bomen die IKEA verkoopt zijn Nordmann-kerstbomen, die milieuvriendelijk worden geteeld. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Bijdrage voor de natuur
Benieuwd waar Natuurmonumenten dit jaar de opbrengst van de kerstbomenactie aan gaat besteden? Klik hier voor een overzicht.

* De cadeaupas kan op een gewenst moment tussen 4 en 31 januari 2016 bij IKEA verzilverd worden.

** De looptijd van deze actie verschilt bij de volgende winkels:
– IKEA Eindhoven: 28 november t/m 16 december
– IKEA Haarlem: 7 december t/m 16 december
– IKEA Heerlen: 26 november t/m 16 december

Voor meer informatie over de kerstbomenactie ga je naar de website van IKEA.