Grootste kerstboom dit jaar groener dan ooit

Grootste kerstboom ter wereldDe grootste kerstboom ter wereld, de zendmast in IJsselstein, wordt ook dit jaar weer ontstoken. Op basis van alle toezeggingen en al ontvangen bedragen, kan ook dit jaar weer het licht aan. Op dit moment is er €48.000,- van de benodigde €65.000,- binnen. De overige €18.000,- bestaat dus uit toezeggingen.

In zijn 18e levensjaar wordt de Grootste Kerstboom in IJsselstein een volwassen technisch hoogstandje. Tussen 12 december 2015 en 6 januari 2016, branden 120 speciaal ontworpen ledlampen met behulp van 4 kilometer bevestigingskabel, eveneens 4 kilometer voedingskabel en een nieuwe stalen ophangconstructie.

Tijdens het verwijderen van de verlichting van de Gerbrandytoren, afgelopen januari, bleek dat zowel de kabels van het ophangsysteem als de lampen zelf definitief aan het einde van hun leven waren gekomen. Uit veiligheidsoverweging kon niet langer toestemming worden gegeven dit systeem te gebruiken en lapmiddelen, zoals vervanging van enkele lampen of reparaties, bleken niet meer mogelijk.

Experts en het bestuur van de stichting Kerstboom heeft zich de afgelopen maanden bezighouden met een duurzame oplossing op maat. Het gaat niet alleen om ledlampen met een levensduur van 10 tot 15 jaar, maar ook om een andere werkwijze bij het ophangen van de bekabeling.
Ook doneren? Kijk op http://www.grootstekerstboom.nl/