Je eigen kerstboom zagen of omkappen

echte kerstboom zagen in NP De Hoge Veluwe
Sinterklaas zit sinds dinsdag weer op de boot naar Spanje en traditiegetrouw gaan we massaal het eerste weekend na Sinterklaas op jacht naar een kerstboom. Uiteraard kan je een echte kerstboom bij een tuincentrum of de kerstboomhandelaar op de hoek halen. Maar je kan van het halen van de kerstboom ook een leuk en leerzaam gezinsuitje maken. Op verschillende plekken in Nederland kan je namelijk in het bos een kerstboom zagen of omkappen. Niet alleen heb je gegarandeerd een verse boom, je helpt ook de natuur een handje! Zo groeien de dennenbomen die gekapt mogen worden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe op open stuifzandgebieden. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Maar let op, door de enorme populariteit van het zelf zagen van een kerstboom, worden de mogelijkheden ook steeds beperkter. Zo werkt het zelf zagen bij de Schoorlse Duinen op basis van reserveringen, die voor alle data al vol zijn. Bekijk dus eerst website van de locatie voordat je voor een gesloten deur of hek staat.
Wil je wel zagen of graven, maar heb je bijvoorbeeld liever een Nordmann of Fijnspar. Er zijn ook steeds meer bedrijven waarbij je op hun land een kerstboom mag omhakken of zagen. Zo kan je bijvoorbeeld sinds 1 december terecht bij kerstboomkwekerij Vije in Enschede en sinds 3 december ook bij kerstboomkwekerij Van Zijl in Bunnik.

Bekijk alle bekende locaties en bijhorende data en prijzen op ons overzicht met prijzen van zelf zagen en graven.