Nordmann kerstboom actie bij IKEA

kerstboom 1 piekNet als afgelopen jaren kan je bij IKEA weer terecht voor een echte Nordmann kerstboom. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald, besteedt Natuurmonumenten aan het onderhoud en herstel van 13 lokale natuurprojecten door heel Nederland. Vorig jaar bracht de actie een recordbedrag van €85.474,- op.

Hoe ziet de actie eruit?
De kerstbomen kosten 20 euro per stuk en zijn rond de 140 cm hoog. Van elke kerstboom die IKEA verkoopt gaat 1 euro naar een natuurgebied van Natuurmonumenten. Dat is niet alles. Want elke koper van een kerstboom krijgt een cadeaupas ter waarde van 19 euro. Zo heb je een kerstboom voor maar 1 piek. En je steunt de natuur met je aankoop! De actie start al op 24 november bij IKEA Heerlen, waarna andere vestigingen volgen. Vanaf 6 december loopt de actie bij alle winkels van IKEA, zolang de voorraad strekt. Elke winkel spaart voor een ander natuurgebied in de regio. De cadeaupas kan op een gewenst moment tussen 9 januari en 5 februari 2017 bij IKEA verzilverd worden.

Milieuvriendelijk geteeld
De bomen die IKEA verkoopt zijn Nordmann-kerstbomen, die milieuvriendelijk worden geteeld. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Bijdrage voor de natuur
Benieuwd waar Natuurmonumenten dit jaar de opbrengst van de kerstbomenactie aan gaat besteden? Klik hier voor een overzicht.

Wanneer?
De actie begint per winkel op verschillende dagen en eindigt op 14 december (of zolang de voorraad strekt):
Amersfoort: 30 november
Amsterdam: 30 november
Barendrecht: 30 november
Breda: 1 december
Delft: 3 december
Duiven: 3 december
Eindhoven: 1 december
Groningen: 1 december
Haarlem: 6 december
Heerlen: 24 november
Hengelo: 1 december
Utrecht: 1 december
Zwolle: 30 november

Voor meer informatie over de kerstbomenactie en de actuele voorraad per vestiging, ga je naar de website van IKEA.