Nordmann kerstboom voor één euro bij IKEA

Een echte kerstboom voor één euro? Ook dit jaar kan je bij IKEA weer terecht voor een echte Nordmann kerstboom, welke je na verzilvering van een cadeaupas slechts €1,- kost..
Nieuw dit jaar is dat IKEA die resterende euro dit jaar donneert aan TeamUp, een lokaal initiatief van kinderorganisaties War Child, Save the Children en UNICEF Netherlands. De donatie komt ten goede aan projecten van TeamUp die gevluchte kinderen in Nederland de kans biedt om deel te nemen aan sport- en spelactiviteiten.
Afgelopen jaren werd het geld dat met deze actie werd opgehaald, besteedt Natuurmonumenten aan het onderhoud en herstel van 13 lokale natuurprojecten door heel Nederland.

Hoe ziet de actie eruit?
De kerstbomen kosten 20 euro per stuk en zijn rond de 140 cm hoog. Van elke kerstboom die IKEA verkoopt gaat 1 euro naar TeamUp. Elke koper van een kerstboom krijgt een cadeaupas ter waarde van 19 euro. Zo heb je een kerstboom voor maar 1 piek. En je steunt het goede doel met je aankoop! De actie start al op 23 november bij IKEA Heerlen, waarna andere vestigingen volgen. Vanaf 6 december loopt de actie bij alle winkels van IKEA, zolang de voorraad strekt. De cadeaupas kan op een gewenst moment tussen 8 januari en 4 februari 2018 bij IKEA verzilverd worden.

Milieuvriendelijk geteeld
De bomen die IKEA verkoopt zijn Nordmann-kerstbomen, die milieuvriendelijk worden geteeld. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Over TeamUp
War Child, Save the Children en UNICEF Nederland zien dat gevluchte kinderen grote behoefte hebben aan structuur, stabiliteit, veiligheid en ontspanning. Zodat ze weer kind kunnen zijn. Daarom ontwikkelden ze gezamenlijk een gedegen aanpak op basis van hun internationale werkwijze. Hiermee bieden ze recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar in Nederlandse opvangcentra. De activiteiten worden gegeven door een vast team, op vaste tijdstippen in de week en volgens een vaste structuur. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer?
De actie begint per winkel op verschillende dagen en eindigt op 17 december (of zolang de voorraad strekt):
Amersfoort: 30 november
Amsterdam: 30 november
Barendrecht: 1 december
Breda: 24 november
Delft: 30 november
Duiven: 30 november
Eindhoven: 30 november
Groningen: 30 november
Haarlem: 6 december
Heerlen: 23 november
Hengelo: 30 november
Utrecht: 6 december
Zwolle: 30 november

Voor meer informatie over de kerstbomenactie en de actuele voorraad per vestiging, ga je naar de website van IKEA.